Internet Explorer 8, 9, en 10 worden niet meer ondersteund.

We zijn inmiddels al in januari van 2016 belandt. In deze digitale tijd moet je zorgen dat alles up to date is. Zo ook je browser. Zeker met het oog op de veiligheid en de trends online.

Gebruik van Internet Explorer

Gebruik je nog steeds Internet Explorer? Zorg ervoor dat deze minimaal versie 11 is of dat je naar Microsoft Edge (de nieuwe Microsoft browser die geleverd wordt bij Windows 10) upgrade, want 12 januari j.l. heeft Microsoft officieel de laatste patch uitgebracht voor de voorgangers van deze browser. Dit betekent dat officieel Microsoft de handen van deze versies van hun browser aftrekt. De browserversies 8 tot en met 10 waren al aangeduid met een zogenaamde ‘legacy’ status. Dit betekende dat ze alleen nog onderhouden werden, maar dat er geen nieuwe ontwikkelingen meer voor waren.

Voor webdesigners en ontwikkelaars klinkt dit natuurlijk als muziek in de oren. Deze browsers konden de nieuwe technologieën niet bijbenen, waardoor er speciaal voor deze browsers omwegen moesten worden gezocht om de trends en technologieën bij te houden. Nu deze browsers niet meer ondersteund worden, betekent dit ook dat web talen veel korter en bondiger kunnen worden geschreven.

Als je deze browsers nog gebruikt, raden we je aan om snel deze up-te-graden of een andere browser te overwegen, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Voor meer informatie hierover, kun je verder lezen op de website van Microsoft